Ads Top

Terugkeer naar gulden is onzinnig

Door een terugkeer naar de gulden zal de Nederlandse economie in een diep dal terechtkomen en gaan er honderdduizenden banen verloren. Dit staat in het digitale boek Leve de euro! van Willem Vermeend en journalist Ronald van Gessel.
et Engelse onderzoeksbureau Lombard Street Research, dat door Geert Wilders is ingeschakeld om de terugkeer naar de gulden te onderzoeken, zal Wilders adviseren om de euro in Nederland af te schaffen. Volgens de Engelse onderzoekers, die hun advies op 5 maart a.s. presenteren, is ons land op de langere termijn beter af met de gulden of met de zogenoemde neuro; een gezamenlijke munt met sterke Europese landen als Duitsland.
Vermeend en Van Gessel becijferen in hun boek dat de gemiddelde Nederlander veel voordeel heeft van het feit dat Nederland lid is van de Europese Unie en de eurozone; het gemiddelde voordeel bedraagt ongeveer 4000 euro per jaar. Bovendien tonen ze aan dat een herstel van de Nederlandse economie alleen mogelijk is met behulp van Europese samenwerking en behoud van de euro. Het boek bevat ook een plan van aanpak voor het kabinet Rutte voor de wijze waarop een bezuinigingspakket van 10-15 miljard euro kan worden ingevuld, en de groei van de Nederlandse economie kan worden aangejaagd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.