Ads Top

Achmea, Pensioenfonds PGB en CGI zetten platform voor pensioenadministratie op

Een consortium bestaand uit Achmea, Pensioenfonds PGB en ICT-dienstverlener CGI gaat een nieuw platform voor pensioenadministratie opzetten.

Dit platform is gebaseerd op het RiskCo Administratie Platform (RAP) van het Utrechtse bedrijf InAdmin RiskCo. Achmea en PGB nemen dit bedrijf over. Deze overname is onder voorbehoud van goedkeuring door de toezichthouders.

De drie partijen gaan samen investeren in het nieuwe platform om dat vervolgens aan te bieden aan de gehele pensioensector. Daarmee verwachten zij schaalgrootte en kostenvoordelen te realiseren voor deelnemers, pensioenuitvoerders en pensioenfondsen. Het nieuwe platform maakt het bovendien mogelijk om flexibeler en sneller in te spelen op de grote veranderingen in het Nederlandse pensioenstelsel.

InAdmin RiskCo is een administratieve dienstverlener met zo’n 130 werknemers, die pensioenuitvoerders, (ondernemings)pensioenfondsen, vermogensbeheerders, PPI’s en verzekeraars samenbrengt op haar open administratieplatform. Het bedrijf heeft stevige wortels in de pensioenwereld en biedt betaalbare en flexibele pensioenadministratie aan 26 bedrijven voor ruim 330.000 werknemers.Coöperatieve verzekeraar Achmea (moederbedrijf van onder andere Centraal Beheer, Interpolis en Zilveren Kruis) en PGB verwerven de aandelen van alle entiteiten van InAdmin RiskCo. De medewerkers, de RAP-programmatuur, de RAP-infrastructuur en de overeenkomsten met bestaande klanten en leveranciers worden ondergebracht in een nieuw op te richten vennootschap. Het intellectueel eigendom van RAP wordt doorverkocht aan CGI.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.