Ads Top

Grote onzekerheid over financiële toekomst onder ouderen

Onder senioren is een groeiend gevoel van financiële onzekerheid in de toekomst. Dat blijkt uit onderzoek over koopkracht onder ouderen, van seniorenorganisatie KBO-PCOB.

De mogelijke gevolgen van de coronacrisis en de uitwerking van het pensioencontract zijn de boosdoeners van dit gevoel. Volgens zes op de tien senioren (58 procent) ligt er momenteel te veel nadruk op ondersteuning van ondernemers en mensen met werk en te weinig op koopkracht van ouderen.

Senioren zien het somber in. Maar liefst negen op de tien senioren (91 procent) verwachten dat de economie zal verslechteren. De helft geeft aan dat hun gevoel van financiële zekerheid is veranderd door de uitbraak van het coronavirus.

Ook zijn er vragen over het pensioen van de toekomst, al verwacht bijna zeven op de tien pensioengerechtigde senioren dat het pensioen van volgend jaar hetzelfde zal zijn. Bijna een kwart verwacht dat het lager zal uitvallen en slechts twee procent verwacht een stijging.
Over het nieuwe pensioencontract dat er gaat komen is er meer onzekerheid. Zeven op de tien senioren voelen zich op de hoofdlijnen goed geïnformeerd over dit nieuwe pensioencontract.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.