Ads Top

Brand New Day verkoopt New Day Premiepensioeninstelling

Brand New Day verkoopt haar 50 procent-belang in Brand New Day Premiepensioeninstelling aan ASR Nederland. Het onderdeel biedt collectieve pensioenregelingen aan voor bedrijven op basis van een beschikbare premie. a.s.r. had al een belang van 50 procent en wordt door de aankoop de volledig eigenaar. a.s.r. betaalt Brand New Day 70 miljoen voor haar belang. 

Brand New Day gaat zich met haar bank volledig richten op de particuliere pensioenmarkt. De opbrengst van de verkoop wordt gebruikt om het eigen vermogen van Brand New Day Bank te verstevigen, waardoor de bank de komende 5 jaar hard kan doorgroeien op de pensioenmarkt voor particulieren met haar spaar- en beleggingsrekeningen.

Gelijktijdig met de verkoop van het belang  neemt de bestaande aandeelhouder Hartwig het 9,99 procent-belang van a.s.r. en het 9,17 procent-belang van VvAA in Brand New Day over. Daarna heeft Brand New Day Houdstermaatschappij nog twee aandeelhouders: Hartwig (74%) en Brand New Day N.V. (oprichters en personeel van het eerste uur van Brand New Day, 26% belang).

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.