Ads Top

Kort banknieuws

'Goldman speculeerde met aan pensioenfonds verkochte producten' 

Het Nederlandse pensioenfonds Vervoer claimt 250 miljoen euro van zakenbank Goldman Sachs. Het pensioenfonds verwijt de Amerikaanse bank te hebben gespeculeerd op de prijsval van producten die de bank zelf aan het pensioenfonds had verkocht.

'Troeven Aegon zijn uitgespeeld'

Aegon heeft voorlopig geen troeven meer achter de hand voor beleggers. Dat concludeerde analist Lemer Salah van SNS Securities dinsdag. Hij verlaagde zijn advies voor het aandeel van buy naar reduce.

Sweder: doormodderen op de bodem

"Ik vind dat er te veel aandacht is voor de vraag of de cijfers vlak boven of onder de nul uitkomen. We zitten gewoon nog op de bodem. Het blijft nog wel even doormodderen'', zegt Sweder van Wijnbergen over de Nederlandse economie.

Bank en politiek op voet van oorlog

Hoewel de gouverneur van de Nationale Bank Luc Coene twee maanden geleden nog over een groei van de economie met 0,6 procent sprak, tapt hij nu uit een ander vaatje en voorziet hij zelfs dat het land met twee opeenvolgende kwartalen van negatieve groei in een recessie zal terechtkomen. Dat roept vragen op over de betrouwbaarheid van de voorspellingen van de Nationale Bank. Met twee maanden verschil spreken over groei en recessie is bijzonder merkwaardig.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.