Ads Top

ASR ziet winst afnemen

Ondanks aanhoudend turbulente marktomstandigheden en de lage rente is verzekeraar ASR er in het eerste halfjaar van 2012 in geslaagd de solvabiliteit te verhogen tot 285 procent, de kosten met 8 procent verder te verlagen en een nettoresultaat van € 105 miljoen te boeken. De voormalige verzekeringspoot van Fortis zag de nettowinst in de voorbije zes maanden echter met 35 procent dalen.
Voorzitter Raad van Bestuur ASR, Jos Baeten: 'Dat wij wederom positieve resultaten kunnen presenteren in een krimpende markt en onder aanhoudend lastige financieel-economische omstandigheden is een direct gevolg van de koers die wij eerder hebben ingezet.'
De markt voor individuele levensverzekeringen kenmerkt zich door een verdere stagnatie, die niet zonder gevolgen blijft voor de omzet. Reden voor ASR om zich vooral te richten op de schademarkt, arbeidsongeschiktheidsverzekeringen en pensioenen. Daar hoort een kleinere en slagvaardige organisatie bij die verdere structurele kostenverlaging combineert met betere dienstverlening aan klant en intermediair.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.