Ads Top

Grote verschillen in premies aanvullende autoverzekeringen

Net als bij de premie van autoverzekeringen zijn er ook grote premieverschillen bij de aanvullende autoverzekeringen. Een autoverzekering is uit te breiden met een rechtsbijstandverzekering, ongeval inzittenden verzekering en schade inzittenden verzekering. “De duurste aanvullende verzekering is twee keer zo duur als de goedkoopste. Bovendien is het de vraag of Nederlanders werkelijk een aanvullende autoverzekering nodig hebben. Wanneer we met z’n allen een goedkopere of geen aanvullende verzekering nemen, besparen we al gauw zo’n 45 miljoen euro,” aldus Erik Hordijk van www.verzekeringssite.nl.
Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl blijkt dat het verschil tussen de goedkoopste en de duurste rechtsbijstandverzekering 25 euro per jaar is. Op basis van het onderzochte profiel is de goedkoopste 20 euro per jaar bij Unigarant en de duurste 45 euro bij de Zeeuwse Verzekeringen.
De meeste verzekeringen bieden bij hun schade inzittenden verzekering een dekking van maximaal 1 miljoen euro. De schade inzittenden verzekering vergoedt de geleden lichamelijke en materiële schade. Het verschil tussen de goedkoopste en de duurste schadeverzekering voor inzittenden is 26,50 euro. Deze aanvullende verzekering is af te sluiten vanaf 26 euro bij Proteq Verzekeringen en Zelf.nl. De duurste schadeverzekering voor inzittenden is 52,50 euro bij Bruns ten Brink.
De ongeval inzittenden verzekering keert een geldbedrag uit bij overlijden of invaliditeit. Vaak keren autoverzekeraars bij overlijden 15.000 euro uit en bij invaliditeit 45.000 euro. De goedkoopste ongevallen inzittenden verzekering op basis van het onderzochte profiel is 22 euro (OHRA) en de duurste 45 euro van de Zeeuwse Verzekeringen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.