Ads Top

Garantie-annulering nieuwste reisverzekering trend

Sinds kort kunnen vakantiegangers die hun reis door omstandigheden moeten afbreken bij meerdere reisverzekeringen de hele reissom terugkrijgen in plaats van alleen een vergoeding van niet-gebruikte reisdagen. Elk jaar moeten veel reizigers vanwege familieomstandigheden eerder naar huis van hun vakantiebestemming. Met een standaard annuleringsdekking van de reisverzekering kregen zij dan maar een beperkte vergoeding. Garantie-annulering geeft in veel gevallen de hele reissom terug, zodat deze vakantiegangers meer geld overhouden om hun vakantie op een later tijdstip over te doen.
Werd garantie-annulering tot voor kort alleen door Mondial Assistance en Europeesche aangeboden, afgelopen maand kwamen de ANWB, Unigarant en Univé met vergelijkbare modules op de markt. Het is daarmee de reisverzekering trend van deze zomer. ANWB en Unigarant noemen het Luxe dekking, Mondial Assistance Dubbel-Zeker Annulering, Europeesche Garantie-annulering en Univé houdt het simpel: Alles-terug-dekking.
Garantie-annulering is een aanvulling op de standaard annuleringsdekking van een reisverzekering. Voor een gezin dat bijvoorbeeld na twee van de drie weken vakantie de reis moet afbreken kan het voordeel oplopen tot zo’n € 2.000,-.
Om ervan verzekerd te zijn dat je de hele reissom terugkrijgt wanneer je tijdens de vakantie naar huis moet, betaal je bij een doorlopende reisverzekering zo’n € 8,- per persoon en € 16,- per gezin extra. Bij een standaard dekking zijn de premieverschillen vrij klein. Verzeker je echter een hoger bedrag van € 3.000,- dan lopen de verschillen op tot € 44,50 per stel. Dus reisverzekeringen vergelijken loont.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.