Ads Top

Reactie SER gevraagd op aangepast wetsvoorstel versterking bestuur pensioenfondsen

Minister Kamp van SZW heeft de SER gevraagd te reageren op een voorgenomen aanpassing van het wetsvoorstel ter versterking van het bestuur van pensioenfondsen. Het wetsvoorstel is bedoeld om de deskundigheid van het bestuur vergroten en het intern toezicht versterken. Bovendien wil hij met het wetsvoorstel een adequate vertegenwoordiging van alle risicodragers en stroomlijning van taken en organen bereiken.
Onderdelen van het wetsvoorstel kregen kritiek van de Tweede Kamer, Stichting van de Arbeid en de Pensioenfederatie. De minister heeft het wetsvoorstel daarom aangepast. De aanpassingen betreffen de volgende onderwerpen:
toevoeging van het zogeheten one tier-bestuursmodel; vermindering van het aantal goedkeuringsrechten van de raad van toezicht; mogelijkheid om af te wijken van de verplichting tot beperking van het zetelaantal van werkgevers bij premiemaximalisatie. De bewindsman wil de reactie van de SER graag voor 10 september ontvangen. Vanwege de snelheid zou dat ook in de vorm van een consultatief overleg kunnen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.