Ads Top

AEGON presenteert mogelijkheden voor groei

CEO Alex Wynaendts zal later vandaag de plannen van AEGON presenteren voor groei in de belangrijkste markten in de komende jaren. Bij de opening van AEGON's tweedaagse analisten- en beleggersconferentie in Londen zal Alex Wynaendts aangeven hoe het bedrijf zijn positie op de 'At-Retirement' markt (spaarproducten voor inkomen tijdens de oude dag) in Noord-Amerika, Nederland en het Verenigd Koninkrijk wil versterken en zijn expertise op het gebied van vermogensopbouw en protectie gaat inzetten in de opkomende markten in Centraal- en Oost-Europa, Azië en Latijns-Amerika.
AEGON heeft in de afgelopen jaren een herstructurering doorgevoerd om de focus op kernactiviteiten te vergroten en de kosten te verlagen. Resultaat is dat in de productportefeuille de nadruk is verschoven van producten gebaseerd op een spread naar producten op basis van een fee, het risico-rendementprofiel is verbeterd, niet-kernactiviteiten zijn verkocht en de kernkapitaalratio is verbeterd.
Voortdurende demografische en economische onzekerheden bieden mogelijkheden voor AEGON om zijn belangrijkste doelstelling te bereiken: klanten helpen bij hun streven naar lange termijn financiële zekerheid. AEGON zal de ontwikkeling van nieuwe bedrijfsmodellen versnellen door te investeren in innovatieve, technologiegedreven distributiekanalen. Doel is beter en vaker contact met klanten, verbetering van de service en daarmee versterking van de klantloyaliteit. AEGON gaat zijn tussenpersonen ondersteunen in hun aanpassing aan de veranderingen in de distributieverhoudingen in het Verenigd Koninkrijk en Nederland. Hiertoe zullen investeringen in technologie worden opgevoerd.
"Om dichter bij onze klant te kunnen staan, zullen wij onze investeringen in technologie moeten versnellen en goede initiatieven van onze landenunits ook elders in de organisatie inzetten", aldus Alex Wynaendts. "Onze mogelijkheden zijn groot en onze positie is versterkt door de maatregelen die wij de afgelopen jaren hebben genomen. Dit is consistent met onze doelstellingen en onze ambitie om in de komende jaren een leidende positie te bereiken in alle door ons gekozen markten."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.