Ads Top

Eerste Kamer akkoord met bonusverbod De Jager

De Eerste Kamer heeft ingestemd met het voorstel van minister De Jager van Financiën om bonussen bij staatsgesteunde instellingen te verbieden. Hiermee wil de minister het vertrouwen in de financiële sector herwinnen. “Er is veel misgegaan bij de banken en verzekeraars. Ik wil dat het vertrouwen en het morele gezag van de financiële sector wordt herwonnen. Door het bonusverbod zetten we weer een stap in de goede richting”, aldus minister De Jager.
Door het bonusverbod kunnen bestuurders van staatsgesteunde banken en verzekeraars geen bonussen meer ontvangen gedurende de steun. De maatregel zal gaan gelden voor zowel toekomstige gevallen van staatssteun als voor instellingen die op dit moment staatssteun ontvangen. De maatregel geldt voor met kapitaal gesteunde instellingen en ondernemingen die gebruik maken van de garantieregeling.
Als onderdeel van hetzelfde wetgevingspakket heeft de Eerste Kamer twee weken geleden al ingestemd met de Interventiewet. Met deze nieuwe wet wordt geregeld dat sneller en steviger kan worden ingegrepen wanneer financiële ondernemingen in de problemen komen. De wetgeving zal binnenkort inwerking treden en maakt onderdeel uit van De Jagers’ 40 maatregelen voor de financiële sector.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.