Ads Top

NMa start studie naar overstapdrempels financiële producten

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) gaat onderzoeken of er overstapdrempels zijn bij financiële producten die door veel consumenten gebruikt worden. Door overstapdrempels is het voor consumenten moeilijker over te stappen naar een andere aanbieder van financiële producten. De consument moet bijvoorbeeld kosten maken om bij de oude aanbieder weg te gaan. Ook wil de NMa via deze studie onderzoeken of eventuele overstapdrempels verlaagd kunnen worden.
De NMa neemt een aantal bankproducten en verzekeringen onder de loep zoals hypotheken en uitvaartverzekeringen.“Hoge overstapdrempels hebben negatieve gevolgen voor de concurrentie tussen banken of verzekeraars en daarmee voor de kwaliteit en prijs van hun producten of diensten. Ook stappen consumenten wellicht niet over terwijl ze bij een andere aanbieder beter af zijn. Het is daarom belangrijk dat overstapdrempels zo laag mogelijk zijn”, aldus Henk Don, NMa-bestuurslid. De NMa nodigt iedereen uit om informatie en ervaringen met overstappen met de NMa te delen.
In deze bijlage is de reikwijdte, de probleemstelling en de voorlopige productkeuze van deze studie in meer detail omschreven. De NMa kan naar aanleiding van de reacties besluiten om andere producten bij het onderzoek te betrekken. De studie wordt uitgevoerd door de Monitor Financiële Sector (MFS). De MFS is een team binnen de NMa dat onderzoek doet naar marktwerking op verschillende financiële markten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.