Ads Top

Nieuwe QR-code en App van Nationale-Nederlanden

Hoeveel geld krijg ik en wanneer? Dit is de vraag voor deelnemers aan een pensioenregeling. Natuurlijk komt jaarlijks het Uniform Pensioenoverzicht (UPO), maar door de uitgebreidheid hebben deelnemers soms moeite om de antwoorden te vinden. Met de nieuwe App Kijk op Pensioen en een QR-code op de UPO van Nationale-Nederlanden is het antwoord nu in één keer te krijgen. De App is vanaf 29 mei gratis te downloaden van iTunes (Apple) en Google Play (Android). De App geeft in één oogopslag inzicht in de uitkering die de deelnemer op de pensioendatum ontvangt.
Nationale-Nederlanden heeft bijna 2 miljoen actieve en 'slapende' deelnemers en deze vinden sinds kort op hun UPO een QR-code, het geblokte vierkantje dat zij met hun smartphone kunnen fotograferen. Door de gedownloade App te openen komen er drie knoppen tevoorschijn: .
Naast de directe gegevens die zichtbaar worden, biedt de App verder een pensioen-ABC met uitleg over de belangrijkste pensioenbegrippen. Ook is er een pensioenspel aan toegevoegd om de pensioenkennis en het pensioenbewustzijn te vergroten. Via een link kunnen de scores op Facebook geplaatst worden en zijn er aardige prijzen te winnen.
Nationale-Nederlanden heeft de pensioengegevens voor iedere UPO apart in een QR-code omgezet en alleen op de desbetreffende UPO afgedrukt. Hierdoor is de persoonlijke pensioeninformatie uitsluitend toegankelijk voor de deelnemer die de UPO ontvangt. Het is uitgesloten dat onbevoegden er via internet bij kunnen. Volgens wettelijk voorschrift zal Nationale-Nederlanden de papieren UPO's blijven toesturen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.