Ads Top

Test toont financiële zelfredzaamheid zzp'ers

De Kamer van Koophandel heeft met het Nibud een laagdrempelige test ontwikkeld die zzp'ers en kleine ondernemers snel inzicht geeft in hun geldzaken. Deze Grip-op-Geld test houdt ondernemers een spiegel voor en zet ze aan meer bezig te zijn met het op orde brengen van de privé en zakelijke financiën en wijst ze op relevante hulpmiddelen.
Ondernemers worden harder getroffen door de recessie en hebben een grotere kans op armoede dan werknemers. Van de huishoudens met een ondernemer als kostwinner leeft 12% onder de armoedegrens, tegen 3% van de huishoudens met een kostwinner in loondienst. Extra risico lopen alleenstaande ondernemers en niet-westerse allochtone ondernemers.
Grip, inzicht en overzicht op geldzaken zijn belangrijk om financieel zelfredzaam te zijn. Veel ondernemers laten hun financiën door een accountant of boekhouder uitvoeren. Daardoor zijn ze zich soms minder bewust van hun financiële situatie en hun eigen omgang met geld. Perceptie en uiteindelijke gedrag blijken nogal eens uit elkaar liggen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.