Ads Top

Nieuwe druk boek 'Ondernemer! Regel zelf uw krediet'

Er is een nieuwe druk verschenen verschenen van het boek ‘Ondernemer! Regel zelf uw krediet’ van auteur Jan Wietsma. Het boek geeft ondernemers meer inzicht in het kredietproces en bankiers kunnen het gebruiken om ondernemers te helpen bij het realiseren van een succesvolle kredietaanvraag. Hoe komt een ondernemer in het midden- en kleinbedrijf (nog) aan krediet? Hoe beoordelen banken een financieringsaanvraag en op welke wijze maakt u voor een financier inzichtelijk dat u een goede ondernemer bent? Vragen waarop u in Ondernemer! Regel zelf uw krediet antwoord krijgt.
Veel ondernemers in het MKB vinden dat banken na de kredietcrisis nauwelijks meer bereid zijn om krediet te verstrekken. Tegelijkertijd vinden banken dat een grote groep ondernemers nauwelijks werk maakt van de onderbouwing van hun kredietaanvraag.
Het boek geeft ondernemers inzicht in het kredietproces zoals dat bij de banken verloopt. Het laat zien welke mogelijkheden er voor ondernemers zijn om de financieringsaanvraag positief te beïnvloeden. Voor ondernemers die al een krediet hebben bevat het boek veel nuttige tips om te besparen op de financieringskosten en de afhankelijkheid van de bank te verkleinen. Ook worden een groot aantal bancaire termen die samenhangen met kredietverstrekking op een begrijpelijke wijze uitgelegd, waardoor de ondernemer het gesprek met de bankier met meer zelfvertrouwen aangaat. Nieuw in de tweede druk is een hoofdstuk dat ingaat op de wijze waarop bankiers het ondernemerschap beoordelen en wat MKB-ondernemers er zelf aan kunnen doen om hun ondernemerskwaliteiten inzichtelijk te maken.
Jan Wietsma auteur is tevens programmadirecteur van de MKB-kredietcoach B.V. een organisatie die MKB-ondernemers ondersteunt bij het krijgen en houden van krediet. Tevens is hij de geestelijk vader van het Kredietpasoort voor het MKB waarvoor AgentschapNL onlangs een IPC-subsidie voor heeft verstrekt. Jan Wietsma geeft regelmatig cursussen en trainingen met betrekking tot het succesvol financieren van een MKB-onderneming. 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.