Ads Top

Rabobank en IFC ondertekenen intentieverklaring WAAD

Rabobank en de International Finance Corporation (IFC) hebben een intentieverklaring ondertekend om samen in West-Afrika een nieuwe instelling voor landbouwfinanciering op te zetten: de West Africa Agribusiness Development Corporation (WAAD). De ondertekening vond plaats op 18 mei in Washington tijdens het G8-symposium over landbouw en voedselveiligheid wereldwijd.
WAAD is gebaseerd op een agrifinanceconcept dat zich al bewezen heeft in Latijns-Amerika (LAAD), waar het al meer dan 40 jaar een groot succes is. In de afgelopen 40 jaar is LAAD erin geslaagd om haar doelen te bereiken en tegelijkertijd financieel steeds sterker te worden. Zo creëerde LAAD meer dan 120.000 nieuwe banen, met name op het platteland. De komende vijf jaar zal  WAAD het midden- en kleinbedrijf binnen de hele agrarische keten in West-Afrika toegang tot financiële diensten bieden.
Berry Marttin, lid van de raad van bestuur Rabobank Nederland, nam tijdens het symposium deel aan een paneldiscussie over nieuwe commitments die voor meer voedselzekerheid in Afrika moeten zorgen. “Om aan de groeiende wereldwijde voedselvoorziening te kunnen voldoen, is het noodzakelijk dat we investeren in de land- en tuinbouw. Hierbij zijn boeren en tuinders wereldwijd uiteraard een zeer belangrijke verbindende schakel. En zonder het continent Afrika zal het onmogelijk zijn om in de komende decennia te voldoen aan de groeiende vraag naar voedsel. In de meeste Afrikaanse landen is er nauwelijks toegang tot financiering. Via onze dochteronderneming Rabo Development adviseren en investeren we al jaren in Afrika om agrarische ondernemers meer financieringsmogelijkheden te bieden. Rabo Development heeft zo’n 4 miljoen klanten in Oost-Afrika - waarvan meer dan 300.000 boeren - en verbetert hiermee de toegang tot financiering in samenwerking met lokale agrarisch geori&eum
De doelstelling van de G8 met betrekking tot voedsel en voedselzekerheid sluiten nauw aan bij, en vormen een perfecte aanvulling op, de focus op food & agribusiness van Rabobank en het IFC.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.