Ads Top

Reisverzekering via touroperator vaak honderden euro's te duur

Vakantiegangers die direct bij hun vakantie een reisverzekering afsluiten, betalen veel te veel voor deze verzekering. Ze betalen er vaak minimaal twee keer zoveel voor dan wanneer ze de verzekering apart hadden afgesloten. Online vergelijker en tussenpersoon Independer.nl vergeleek de premies van reisverzekeringen die touroperators aanbieden met de premies die zij op haar eigen site aanbiedt. De premies van reisverzekeringen die worden afgesloten bij reisorganisaties ligt veel hoger, omdat de touroperators gemiddeld 10% van de premie ontvangen. Direct bij een reisverzekeraar een reisverzekering afsluiten is (heel) veel goedkoper.

Voorbeeld 1
Twee personen die met Shoestring 15 dagen naar Thailand gaan, betalen voor hun kortlopende reis- en annuleringsverzekering 270,98 euro. Deze premie betalen ze aan Mondial Assistance, de verzekeraar waarmee Shoestring samenwerkt. Sluit dit stel apart een reis-en annuleringsverzekering af dan is het veel goedkoper uit. Een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Delta Lloyd (afgesloten via Independer.nl) kost 108,40 euro voor twee personen, terwijl ze bovendien het hele jaar door verzekerd zijn. Sluiten zij alleen voor deze reis een reis- en annuleringsverzekering af dan is ING een goede keus met een premie van 177,83 euro.

Voorbeeld 2
Een gezin van vier personen boekt bij Arke een autovakantie van drie weken naar Frankrijk. De kortlopende reis-en annuleringsverzekering die dit gezin erbij afsluit kost 486,20 euro. Deze zeer uitgebreide verzekering wordt afgesloten bij de Europeesche, de reisverzekeraar waar Arke mee samenwerkt. Een passende doorlopende reisverzekering van Zelf.nl kost dit gezin 147,95 euro. Dat is inclusief een bagagedekking van 2.500,- euro per persoon en bij annulering worden alle kosten vergoed. Bovendien is het gezin dan het hele jaar door verzekerd.

Voorbeeld 3
Een gezin, bestaande uit vier personen, gaat 15 dagen naar Griekenland met Vaya.nl. Zij boeken er direct een annuleringsverzekering (177,71 euro) en een reisverzekering (105,31 euro) bij. Deze verzekeringen zijn van Europeesche, waarmee Vaya.nl samenwerkt. Met een doorlopende reis- en annuleringsverzekering van Zelf.nl (108,82 euro) zijn deze mensen veel voordeliger uit. Voor dat bedrag zijn ze het hele jaar door verzekerd.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.