Ads Top

Achmea kantoor in Leiden officieel open

Als een dirigent en met het aangeven van de eerste maat heeft minister Melanie Schultz van Haegen vrijdagmiddag 24 juni het nieuwe gebouw van Achmea in Leiden muzikaal geopend. Na het officiële moment vond achter haar de live première plaats van een uniek muzikaal gebeuren. Met ondersteuning van beelden speelde een ensemble muziek die speciaal was gecomponeerd op het gebouw en de directe omgeving. Op het ritme van de muziek waren sfeerimpressies van het gebouw en details van de omgeving te zien.
De minister refereerde er in haar toespraak aan dat het gebouw op de zogenaamde U-bocht locatie geen allemansvriend is in Leiden. "Het gebouw is spraakmakend, eigenwijs en origineel," aldus Melanie Schultz van Haegen: "De kleurrijke facade is een stille ode aan de in Leiden opgerichte kunstbeweging De Stijl van Theo van Doesburg." Verder ging minister Schultz van Haegen in op het thema mobiliteit en Het Nieuwe Werken. Een thema dat ook binnen Achmea prioriteit heeft.
Burgemeester Henri Lenferink van Leiden zei 'ongelofelijk trots' te zijn een bedrijf als Achmea binnen de gemeentegrenzen van Leiden te kunnen verwelkomen. Hij ging in op de werkgelegenheid die het biedt en de levendigheid in de binnenstad die het pand met zich meebrengt.
Achmea Leiden is een van de zeven kernlocaties van Achmea in Nederland, naast een bestuurscentrum in Zeist. In Leiden werken nu 1600 medewerkers uit vijf verschillende divisies samen in één gebouw. Divisie Zorg & Gezondheid (o.a. Zilveren Kruis Achmea en Agis) is daarvan de grootste.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.