Ads Top

Eerste premiepensioeninstelling krijgt vergunning

De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) hebben een vergunning verleend aan BeFrank. Hiermee is BeFrank de eerste premiepensioeninstelling (PPI) van Nederland. Nu de toezichthouders het licht op groen hebben gezet, kan BeFrank officieel de markt betreden.
Een PPI is een nieuwe uitvoerder op de Nederlandse pensioenmarkt. Voorheen was pensioenuitvoering voorbehouden aan pensioenfondsen en verzekeraars. Folkert Pama, CEO van BeFrank: "Het is prachtig nieuws dat wij nu echt van start kunnen gaan. BeFrank is de eerste pensioenuitvoerder die werknemers en werkgevers realtime inzicht geeft in hun pensioen. Wij werken volledig online."
Een werknemer kan altijd de actuele waarde van zijn pensioen zien. Daarnaast kan de deelnemer met de pensioenplanner berekenen hoe zijn pensioen zich gaat ontwikkelen. De unieke pensioenplanner geeft de uitkomsten en de waarschijnlijkheid van die uitkomsten aan. "BeFrank maakt zo met geavanceerde technieken, pensioen duidelijk voor werknemers," aldus Pama.
BeFrank verenigt de online technologie van BinckBank, met de pensioen- en beleggingskennis van Delta Lloyd. Vorig jaar zomer kondigden de moederbedrijven aan de krachten te bundelen in de joint venture BeFrank.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.