Ads Top

AEGON rondt terugbetaling Staat af

AEGON betaalt vandaag de kapitaalsteun die in 2008 tijdens de financiële crisis van de Staat is ontvangen, volledig terug. Daarmee is een belangrijke strategische doelstelling gerealiseerd. De Nederlandsche Bank heeft toestemming gegeven voor de aflossing.
In totaal heeft AEGON 4,1 miljard euro aan de Staat betaald, waarvan 3 miljard euro aan aflossing en 1,1 miljard aan premie en rente. Nu de terugbetaling is voltooid, kan de onderneming zich volledig richten op stabiele groei van de resultaten met behoud van het verbeterde risico-rendementprofiel.
"Het is altijd onze hoogste prioriteit geweest om, zodra dit kon, de Staat terug te betalen", aldus bestuursvoorzitter Alex Wynaendts. "We zijn het ministerie van Financiën en de Nederlandsche Bank dank verschuldigd dat zij ons terzijde hebben gestaan in een periode van grote economische onrust en onzekerheid. Onze klanten en zakelijke partners zijn wij ook dankbaar voor hun onverminderde vertrouwen in AEGON. Wij richten ons nu weer volledig op de vele kansen voor groei van onze kernactiviteiten levensverzekeringen, pensioenen en vermogensbeheer."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.