Ads Top

VSZ assuradeuren biedt oplossing voor privaat verzekeren Ziektewet

Werkgevers kunnen zich vanaf vandaag ook privaat verzekeren voor de Ziektewet. VSZ Assuradeuren neemt het uitbetalen en re-integreren van de ex- werknemer over van het UWV. VSZ biedt zo een complete oplossing voor de werkgever en helpt de ex- werknemer sneller weer herstellen.
Het verzekeren en uitvoeren van de Ziektewet was tot nu toe een publieke aangelegenheid. Een werkgever had geen ander alternatief dan via de Belastingdienst afdrachten te doen en de begeleiding van de zieke ex-werknemer aan het UWV over te laten. Private mogelijkheden om je als onderneming te verzekeren voor de Ziektewet waren er niet. De werkgever werd ook niet gestimuleerd om naar die ex- werknemer om te kijken, omdat de afdracht aan de belastingdienst niet hoger werd als er meer ex-werknemers langer in de Ziektewet terecht kwamen.
Echter, per 1 januari 2013 is de werkgever wel direct verantwoordelijk geworden voor de kosten van de Ziektewet. Met de introductie van de Wet BeZaVA (modernisering Ziektewet) betaalt een werkgever meer premie als ex- werknemers langer in de Ziektewet zitten. En dan wil je als werkgever graag zeker weten dat jouw ex-werknemers ook zo snel mogelijk weer re-integreren. Dat is in het belang van die ex-werknemer én voor jezelf.
VSZ assuradeuren biedt de oplossing. Privaat verzekeren van de Ziektewet is vanaf nu namelijk wel mogelijk. VSZ biedt een complete oplossing door verzekeren en re-integreren te combineren. VSZ neemt daarbij het uitbetalen en re-integreren van de ex- werknemer over van het UWV. Ex- werknemers worden op een positieve manier gestimuleerd om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan. Zo betaal je als werkgever niet meer aan het UWV maar betaal je zelf de uitkering aan de ex- werknemer. De premie hiervoor is echter lager, omdat je ex-medewerkers sneller herstellen. De werkgever krijgt hierdoor meer grip op zijn kosten. De ex-werknemer wordt professioneel en adequaat begeleid, tot aan het aanbieden van vervangende arbeid, om maximaal herstel naar werk en inzet op de arbeidsmarkt mogelijk te maken.
VSZ werkt hierin samen met verschillende gerenommeerde partijen waaronder Acture, de grootste private uitvoerder van de Ziektewet. Acture heef een bewezen trackrecord in de uitzendsector; vijf keer sneller herstel en acht keer minder instroom in de WIA dan de publieke uitvoerder UWV. Acture is de grootste private uitvoerder van de Ziektewet in Nederland.Risicodrager van VSZ assuradeuren is AEGON. AEGON gelooft in de combinatie van verzekeren en re-integreren om zo tegen de laagst mogelijke kosten de meest effectieve oplossing aan te bieden voor werkgever én werknemer.
VSZ assuradeuren werkt via het intermediaire kanaal en gaat graag de samenwerking aan om het intermediair in staat te stellen om dit specialistische verzekeringsproduct aan te bieden aan zijn klanten.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.