Ads Top

Alle informatie over provisieverbod nu handig op één website

Met ingang van 1 januari geldt er een provisieverbod. Dat betekent dat consumenten nu voor het advies en het afsluiten van onder andere pensioenverzekeringen, levensverzekeringen, hypotheken en betalingsbeschermers rechtstreeks aan de adviseur/ tussenpersoon moet gaan betalen. Ook aan banken moeten adviestarieven gaan hanteren. De consument is hiervan nog niet of nauwelijks op de hoogte. De website Allesoverprovisieverbod.nl brengt hier verandering in.
Allesoverprovisieverbod.nl is een onafhankelijke website met informatie over het provisieverbod gericht op de consument. Met heldere en korte teksten wordt de consument ‘bijgepraat’ over wat het provisieverbod voor hem of haar gaat betekenen. “In eerste instantie geven we de meest basale informatie over het provisieverbod. Waarvoor is het ingesteld en wat betekent het voor u?”, vertelt initiatiefnemer van de site Hans Ouwerkerk van Ouwerkerk Tekst & Advies in Zoetermeer.
In korte tijd moet de site verder uitgroeien tot een platform waarop de consument de adviseurs/tussenpersonen als het ware ontmoet. De overgang van een provisiegebod naar een provisieverbod wordt in vakkringen omschreven als één van de grootste naoorlogse veranderingen in de financiële keten. De adviseur cq tussenpersoon moet zijn toegevoegde waarde bewijzen. Op Allesoverprovisieverbod.nl kan hij of zij die toegevoegde waarde laten zien.
Verder wil Allesoverprovisieverbod.nl nauw gaan samenwerken met de consumentenorganisaties. Vooral omdat de initiatiefnemer verwacht dat consumenten vaak voor verrassingen komen te staan als zij nieuwe producten gaan afsluiten en dit op de site kunnen melden. “Wij spelen klachten of opmerkingen over het provisieverbod vervolgens door aan de consumentenorganisaties.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.