Ads Top

SNS Reaal: een overzicht

'SNS Property Finance onmachtig'

De afdeling die bij Property Finance van SNS Reaal over de probleemkredieten ging, had in 2006 maar drie medewerkers. Er was volstrekt onvoldoende kennis, ervaring en slagkracht. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van gesprekken met verschillende bronnen.

'Obligatieplan SNS zorgt voor onrust bij ABP'

De suggestie dat obligatiehouders mogelijk moeten meebetalen aan het redden van SNS Reaal heeft onrust veroorzaakt bij het ABP en zijn pensioenuitvoerder APG. Dat bevestigde een woordvoerder van het APG in reactie op berichtgeving op de website van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB). 

FNV krijgt nog 20 miljoen euro van SNS Reaal

Als bank-verzekeraar SNS Reaal ten onder gaat, wacht ook de vakcentrale FNV een forse strop. Voor eind volgende maand zal SNS Reaal nog 10 miljoen euro moeten overmaken aan de FNV.

Waarom SNS niet mag omvallen

Hoe veilig is mijn bank nog? Een vraag die sinds het begin van de financiële crisis iedereen met een bankrekening bezighoudt. Het antwoord: tamelijk veilig zolang het om zogeheten systeembanken gaat. Met kleinere banken, of buitenlandse banken die niet onder het toezicht van De Nederlandsche Bank (DNB) vallen, is het meer oppassen geblazen.

Student (26) wil graag SNS kopen

Eén bereidwillige koper heeft SNS in elk geval, en dat is de 26-jarige Amsterdamse economiestudent Sibbe Jan Noppert. Vorig jaar voerde hij tot voor de rechter strijd met de Rabobank over het gebruiksrecht van de naam Boerenleen, nu wil hij SNS redden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.