Ads Top

Nieuwe regels rond provisieverbod

Vanaf 1 januari 2013 gaan consumenten bij sommige financiële producten rechtstreeks betalen voor financieel advies dat zij vragen en de bemiddeling die zij krijgen voor deze producten. De kosten voor advies en bemiddeling moeten apart van de prijs van het producten rechtstreeks in rekening worden gebracht bij consumenten. De reden hiervoor is dat financieel advies en bemiddeling diensten zijn die los staan van het financiële product dat eventueel wordt afgesloten. De nieuwe regelgeving rond het provisieverbod moet er voor zorgen dat financieel adviseurs en bemiddelaars meer naast de klant komen te staan.
Hoewel de strekking van dit provisieverbod al enige tijd bekend was, zijn deze week de definitieve teksten van het Besluit Gedragstoezicht financiële ondernemingen Wft (BGfo) gepubliceerd in het staatsblad. In deze regelgeving  is onder andere het provisieverbod verder uitgewerkt. Ook zijn er andere wijzigingen doorgevoerd in dit besluit.
Voor consumenten met vragen over het provisieverbod en de veranderingen die dit met zich meebrengt, heeft de AFM extra informatie beschikbaar gemaakt op een speciale pagina op haar website met informatie over deze veranderingen en veelgestelde vragen over dit onderwerp. Ook heeft de AFM een digitale folder gemaakt waarin de belangrijkste veranderingen voor de consument kort en bondig op een rijtje zijn gezet.


Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.