Ads Top

Spaarrente bijna half procent gedaald in 2012

Afgelopen jaar is de spaarrente op vrij opneembare spaarrekeningen gemiddeld met bijna een half procent gedaald. De uitschieters daarbinnen zijn enorm. Zo verlaagden Ohra en Delta Lloyd de spaarrente met maar liefst 1,2 procent en het Belgische Argenta met slechts 0,3%. Er zijn ook banken helemaal niet gedaald, maar die stonden al zo laag dat het nooit interessant is geweest daar te sparen.
Spaarders waren het afgelopen jaar het beste af bij WestlandUtrecht Bank (WUB). WUB had gemiddeld over de afgelopen 12 maanden de hoogste spaarrente op vrij opneembare spaarrekeningen zonder beperkende voorwaarden, namelijk 2,75 procent. MoneYou en Centraal Beheer volgen met 2,72 procent. WUB stond vorig jaar december op 3 procent en vergoed nu 2,5 procentrente, waarmee ze nog steeds bovenaan de rentelijstjes staan. In het afgelopen jaar heeft LeasePlan Bank tijdelijk de hoogste spaarrente gehad met 3,15 procent. Banken die gemiddeld de laagste rente hebben vergoed zijn Alex (1,37), Credit Europe Bank (1,6) en Allianz (1,87).
Ook bij deposito’s zijn de verschillen groot. Kreeg je bij NIBC Direct gemiddeld 4,31 procent op een 10 jaars spaardeposito de afgelopen 12 maanden, bij Triodos Bank was dit slechts 3,26 procent. Leaseplan Bank is de topper gebleken op 1 jaars deposito’s met een gemiddelde rente van 3,2 procent, tegenover een rente van 1,37 procent van Rabobank.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.