Ads Top

Aanvullende zorgverzekering kan veel goedkoper

Aanvullende verzekeringen bij zorgverzekeraars bieden in veel gevallen een waslijst aan vergoedingen, die nooit of minimaal door de verzekerden geclaimd worden. Door deze aanvullende pakketten uit te kleden tot de meest noodzakelijke behandelingen, zou de premie veel goedkoper kunnen worden. Zo is er maar minimaal behoefte naar vergoeding voor brillen en lenzen, alternatieve geneeswijzen en volledige hulp in het buitenland, blijkt dinsdag uit gegevens van de vergelijkingssite 2013zorgverzekering.nl, die het keuzegedrag van gebruikers bijhoudt.
Door de aanvullende verzekeringen beter af te stemmen op de daadwerkelijke behoefte van de consument, kunnen de premies voor deze polissen omlaag gehaald worden. Zo zou iedere zorgverzekeraar eigenlijk aparte pakketten aan moeten bieden waarbij een X aantal fysiotherapiebehandelingen worden vergoed, zonder extra poespas van andere behandelingen. De premie kan hierdoor beter worden afgestemd op hetgeen waarvoor het gebruikt wordt. 26,5% van de mensen die op zoek zijn naar een nieuwe zorgverzekering willen namelijk zichzelf extra verzekeren voor fysiotherapie, terwijl maar 9,7% dit wil voor alternatieve geneeswijzen. Toch worden beide behandelingen vaak in hetzelfde aanvullende pakket vergoed.
Wanneer dit wordt opgesplitst in aparte pakketten kan de premie naar beneden zakken en ben je niet meer zo snel over verzekerd. Nu kost een aanvullende zorgverzekering al snel 15 tot 20 euro per maand bij de zorgverzekeraars.
Wanneer zorgverzekeraars meer eenzijdige aanvullende verzekeringen aanbieden wordt het ook overzichtelijker voor een consument om deze te vergelijken. Bijkomend effect is dat de concurrentie hierdoor tussen verzekeraars wordt aangescherpt, wat weer ten goede kan komen voor de consument.

Cijfers op basis van het keuzegedrag op 2013zorgverzekering.nl

    37,8% wil zich extra verzekeren voor mondzorg
    26,5% wil zich extra verzekeren voor fysiotherapie
    11,1% wil zich extra verzekeren voor brillen en lenzen
    9,7% wil zich extra verzekeren voor alternatieve geneeswijzen
    5,6% wil zich extra verzekeren voor anticonceptie (vanaf 21 jaar)
    8,8% wil zich volledig verzekeren voor het buitenland

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.