Ads Top

Vereniging Woekerpolis van start

Afgelopen weekend is de Vereniging Woekerpolis.nl officieel van start gegaan. De vereniging is opgericht met het doel om diverse collectieve procedures te voeren tegen verschillende verzekeraars die gezamenlijk meer dan 100 miljard euro aan premies ontvingen op de door hen verkochte woekerpolissen. Gedupeerden kunnen zich vanaf vandaag gratis aanmelden via de website www.woekerpolis.nl.
Pieter Lijesen, voorzitter van de Vereniging Woekerpolis.nl: "Het woekerpolisdossier is een vervelende kwestie. Aan de ene kant heb je twee door verzekeraars betaalde stichtingen die samen met verzekeraars heel hard roepen dat de woekerpolisaffaire is opgelost. Zij worden feitelijk ook nog gesteund door de overheid die eigenlijk liever niet ziet dat de werkelijke schade wordt vergoed, omdat dan de solvabiliteit van verzekeraars verder onder druk komt te staan. Aan de andere kant heb je miljoenen ontevreden gedupeerden die straks hun hypotheek niet kunnen aflossen of met een pensioentekort zitten. De rechtspraak is echter duidelijk; de veroorzaker van de schade moet betalen. En dat is nou precies waar wij voor gaan zorgen".
In Nederland zijn meer dan 7 miljoen woekerpolissen verkocht. Het compensatieakkoord dat is gesloten tussen stichtingen en verzekeraars om gedupeerden tegemoet te komen, is volgens velen onvoldoende. Het overgrote deel van de gedupeerden heeft geen compensatie ontvangen of zelfs nog geen bericht hierover ontvangen.
Voor het voeren van de collectieve procedures werkt de vereniging met juridische specialisten met wie resultaat gebonden afspraken zijn gemaakt zodat de juridische kosten binnen de perken blijven.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.