Ads Top

Mobiel bankieren zorgt voor kortere betaaltermijnen

Ondernemers die gebruik maken van een mobiel bankieren app hebben beter inzicht in de betaalstromen van hun onderneming. Een groot gedeelte van hen zegt te zorgen dat ze sneller betaald krijgen. Dit blijkt uit onderzoek van de ING naar het gebruik van mobiel bankieren apps onder ondernemers met een smartphone of tablet.
Vooral bij jongere ondernemers is bankieren met een smartphone of tablet populair. Twee derde van de ondernemers van dertig jaar of jonger maakt er gebruik van, bij de ondernemende zestig plusser is dit 33 procent. Daarnaast maken meer mannelijke dan vrouwelijke ondernemers gebruik van een app voor mobiel bankieren.
Bijna negen op de tien ondernemers geeft aan beter inzicht te hebben in betaalstromen en er meer kijk op hebben wanneer hun klanten betalen. Ook zegt 63 procent dat zij hun klanten eerder attenderen als deze nog niet betaald hebben. Volgens 44 procent betalen hun klanten nu eerder op tijd en een derde zegt zelf de rekeningen eerder te betalen.
Vier op de vijf gebruikers van de app maakt hiervan gebruik op hun smartphone. Bijna de helft gebruikt hiervoor ook een tablet, maar een tablet is onder ondernemers minder populair dan onder particulieren. Een derde van de zakelijke mobiel bankierders vinden het grootste voordeel dat ze altijd en overal inzicht hebben in de bij- en afschriften. Daarmee wijken ze af van de particuliere gebruikers die het vooral belangrijk vinden dat ze altijd en overal precies weten hoeveel geld er op hun rekening staat.
Twee derde van de ondernemers die mobiel bankieren is het eens met de stelling dat mobiel bankieren de zakelijke betaalmethode van de toekomst is. Ruim een derde van hen zegt nu al nauwelijks meer te internetbankieren. Voor hen gaat vrijwel alles mobiel. Ben van de Vrie: “We zien dat ondernemers onze Mobiel Bankieren app goed waarderen. Dit blijkt uit het aantal downloads maar ook uit de reacties die we van onze klanten krijgen. We werken continu aan verbeteringen en aan nieuwe toepassingen voor ondernemers.”

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.