Ads Top

Verbond van Verzekeraars reageert op berichten ‘schone’ autokraak

Het is bij verzekeraars bekend dat dieven steeds meer gebruik maken van geavanceerde inbraakmethoden, die geen of nauwelijks herkenbare braakschade aanbrengen. Echter, het aantal schadeclaims dat betrekking heeft op spoorvrije auto-inbraken is gering. De vraag is dus wat de omvang van dit probleem is, want er zijn geen cijfers bekend.
Er zijn verzekeringsmaatschappijen die deze vorm van schade na onzichtbare inbraak wel dekken. Er zijn echter ook maatschappijen die diefstal zonder braakschade uitsluiten in de polisvoorwaarden en per geval beoordelen of ze de schade vergoeden. Het kan dus zo zijn dat de ene verzekeringsmaatschappij deze schade wel dekt en een andere niet. Het advies aan consumenten is dan ook om goed de polisvoorwaarden hierop na te lezen of advies in te winnen bij een tussenpersoon of verzekeraar.
Hoeveel wordt er uitgekeerd na auto-inbraak? Doorgaans wordt op de autopolis, bij een beperkte of volledige casco dekking, vaak een maximale vergoeding voor diefstal van autoaccessoires (hieronder wordt ook de tomtom gerekend) uitgekeerd. Indien het om particuliere inboedel gaat die zich op het moment van de inbraak in de auto bevindt en hieruit wordt gestolen, geldt doorgaans een maximale vergoeding op de inboedelverzekering.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.