Ads Top

Enorm prijsverschil autoverzekeringen jongeren

Het verschil tussen de goedkoopste en duurste autoverzekering voor jongeren is enorm. Om een elf jaar oude stadsauto WA te verzekeren, rekent een dure maatschappij bijna vier keer zoveel als een goedkope verzekeraar. Gemiddeld betaalt een jonge autobezitter jaarlijks 981 euro voor een WA-dekking. In 18 maanden tijd tellen jongeren net zoveel aan premie neer als dat hun auto waard is. Dat blijkt uit onderzoek van de onafhankelijke vergelijker Verzekeringssite.nl.
Een 18-jarige automobilist betaalt ruim twee keer zoveel voor zijn WA-verzekering als iemand die ouder is dan 24 jaar. Verzekeraars hanteren voor jongeren veel hogere tarieven, omdat zij een hoger ongevalrisico hebben dan oudere automobilisten. Uit onderzoek van de SWOV blijkt dit risico vier keer zo groot te zijn. Opvallender is echter het verschil in premie tussen de goedkoopste en duurste verzekeraar. Zo kost een WA-dekking in Veenendaal voor een Peugeot 205 uit 1999 bij Aegon Bank 168 euro per maand, terwijl het bij Bruns ten Brink ook voor 40 euro kan.
Daarnaast onderzocht Verzekeringssite.nl de relatie tussen de dagwaarde van de auto en de kosten van een WA-verzekering (i.e. verreweg de meest gekozen dekking). Uit 24.900 premieberekeningen blijkt dat de gemiddelde jaarpremie voor 18- en 19-jarige autobezitters neerkomt op 981 euro. Dit bedrag staat gelijk aan 66 procent van de dagwaarde. "Ervan uitgaande dat jongeren langer dan anderhalf jaar hun auto hebben, betekent dit dat zij vaak meer kwijt zijn voor hun autoverzekering dan voor de aanschafkosten," aldus Erik Hordijk, directeur van Verzekeringssite.nl.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.