Ads Top

Collectief pensioen kan persoonlijker

Nationale-Nederlanden introduceert het NN Prestatie Pensioen (NNPP). Met het NNPP is de opbouw van het pensioen afgestemd op de behoeften van de werknemer. Die krijgt de kans invloed uit te oefenen op de belegging van de eigen pensioengelden door in een profiel aan te geven hoeveel risico gelopen mag worden, en te kiezen voor het best passende beleggingsconcept.

Het NN Prestatie Pensioen is gebaseerd op beleggen en biedt keuze uit meer dan dertig gerenommeerde fondsen. Dat kan op verschillende manieren, waarbij de mate van risico die iemand wil lopen van invloed is op de samenstelling van de beleggingsmix. Ook kunnen klanten kiezen voor een variant waarin een steeds groter deel van de portefeuille in obligaties en beschermingsfondsen wordt belegd als het pensioen in zicht komt. Dit zogenoemde LifeCycle Beleggen verkleint de kans op waardevermindering vlak voor de pensioendatum.

Om de klant de mogelijkheid te bieden tot een passend en afgewogen oordeel te komen, heeft NN een uitgebreid informatiesysteem opgezet. Werkgevers en deelnemers kunnen zich bijvoorbeeld informeren via speciale internetportals of via NN Pensioencommunicatie. Ook in een grote pensioencampagne wijst Nationale-Nederlanden de klant op de mogelijkheden. De koopkracht voor later is immers van groot belang.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.