Ads Top

HoogsteRente.nl introduceert 'ethiekscore' voor bankproducten

Uit een onderzoek van HoogsteRente.nl blijkt dat bijna de helft van alle consumenten aangeeft van bank te willen veranderen wanneer hun bank exorbitante bonussen zou uitbetalen. De bonuscultuur in de bankwereld wordt algemeen beschouwd als één van de belangrijkste oorzaken van de huidige financiële crisis. Volgens de Eerlijke Bankwijzer kan het bonusbeleid van slechts twee Nederlandse banken door de beugel. De vergelijkingssite HoogsteRente.nl biedt nu een ethiekscore waarin met het bonusbeleid van de verschillende banken rekening wordt gehouden.
In opdracht van HoogsteRente.nl heeft onderzoeksbureau Multiscope 1000 consumenten laten ondervragen over het bankbeleid omtrent investeringen en duurzaamheid. Eén van de uitkomsten van het onderzoek is dat 49% van de 1000 respondenten overweegt van spaarbank te veranderen als zijn of haar bank betrokken is bij de uitbetaling van exorbitante bonussen. De consument verwacht een banksector die zich dienstbaar maakt en maatschappelijke thema's serieus neemt. Exorbitante bonussen voor bankiers horen wat betreft de respondenten niet in dit rijtje thuis.
Veel spaarders hebben echter geen idee wat het bonusbeleid van hun bank is. Om spaarders in staat te stellen verder te kijken dan alleen de hoogste rente, hanteert HoogsteRente.nl een ethiekscore waarin het bonusbeleid van de Nederlandse banken wordt beoordeeld. De ethiekscore toont aan de hand van 10 maatschappelijk belangrijke beleidsthema's of het investeringsbeleid van de banken al dan niet duurzaam is. Op de bankwijzer van deze website wordt getoond hoe banken scoren op het bonusbeleid en andere maatschappelijke thema's zoals klimaatverandering, mensenrechten, transparantie en natuur.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.