Ads Top

We lenen vaker voor een auto, maar wel minder

Consumenten lenen in verhouding steeds vaker voor de aanschaf van een auto. Dat blijkt uit de Datamonitor Lenen van Geld.nl. De financiële vergelijkingssite onderzocht hiervoor alle geaccepteerde leningaanvragen in de eerste maanden van 2024.

De auto is al jarenlang het populairste leendoel onder consumenten. Maar sinds anderhalf jaar loopt het aantal autoleningen steeds verder op. De verklaring waarom consumenten nu vaker lenen voor een auto, kan worden gezocht in de ontwikkelingen in de automarkt. Want waar de vraag naar en de prijs van nieuwe en tweedehands auto’s in 2023 flink steeg, lijkt de markt nu langzaam af te koelen. Zo loopt de verkoop van nieuwe auto’s terug en is de prijs van tweedehands auto’s in een jaar tijd met gemiddeld € 2.000 gedaald, al blijft de vraag naar populaire modellen onverminderd hoog.

Het is nu simpelweg aantrekkelijker om een auto te kopen. Er valt weer wat te kiezen en bovendien zijn de leenrentes momenteel stabiel. Wellicht zijn consumenten daarom sneller bereid om te lenen voor een auto.”

Hoewel consumenten steeds vaker lenen voor een auto, loopt volgens de cijfers van Geld.nl het gemiddelde leenbedrag voor een auto terug. Werd er in 2023 nog gemiddeld € 16.445 geleend voor een auto, inmiddels is dit € 15.646.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.