Ads Top

'Bunq onduidelijk over uitvoering coulanceregeling'

De Consumentenbond krijgt signalen dat sommige gedupeerde Bunq-klanten minder compensatie krijgen voor helpdeskfraude dan ze hadden gehoopt. Bunq deelde eerder informatie met de Consumentenbond over de compensatieregeling, maar wijkt hier in sommige gevallen vanaf.

Een groot deel van de gedupeerden lijkt naar tevredenheid gecompenseerd. Maar Bunq geeft toe dat er inderdaad in een enkel geval afgeweken wordt van de coulanceregeling. De bank wil niet zeggen waarom dat is. Ook rechtsbijstandsverzekeraars en advocaten krijgen niet de precieze details te zien waarop vergoedingen zijn gebaseerd. Gedupeerden zijn hierdoor onzeker over het ontvangen aanbod.

De Consumentenbond vindt het buitengewoon teleurstellend dat Bunq geen openheid van zaken geeft en roept Bunq op alsnog de invulling van de regeling te publiceren, zodat gedupeerden weten waar ze aan toe zijn’.

Duidelijk is wel dat Bunq zakelijke klanten uitsluit van de coulanceregeling. Dat is bij andere banken vaak ook zo, maar Bunq schrijft zelf in zijn persbericht dat ze 'alle' gedupeerden compensatie aanbieden.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.