Ads Top

Lloyds Bank vergroent hypotheekportefeuille

Met de introductie van haar verduurzamingshypotheek zet Lloyds Bank opnieuw een forse stap in het verder vergroenen van haar hypotheekportefeuille.

De Lloyds Bank Verduurzamingshypotheek is een apart leningdeel dat kan worden afgesloten voor een leenbedrag tot maximaal 50.000 euro. Voor dit deel geldt een korting op de hypotheekrente, waardoor de laagste tariefklasse of het NHG-tarief van toepassing is. Met NHG is financiering tot 106 procent van de waarde van de woning mogelijk. Zonder NHG 95 procent.

Gekozen kan worden voor de reguliere rentevast periodes tot maximaal 30 jaar. Het leningdeel kan alleen worden gebruikt voor door NHG goedgekeurde energiebesparende maatregelen. Dit geldt ook voor hypotheken zonder NHG.

Bart Koster, manager intermediaire distributie Lloyds Bank: 'Wij zien dat het intermediair bij adviezen aan consumenten over een nieuw hypothecair krediet in overgrote meerderheid van de gevallen ook aandacht geeft aan de mogelijkheid om de woning te verduurzamen. Dat is een ontwikkeling waar wij als sector best een beetje trots op mogen zijn. Nu “nieuw” grotendeels de aandacht krijgt die het verdient, is de tijd aangebroken om ook te kijken naar de bestaande hypotheekportefeuille. Daar zijn zowel voor de individuele consument als voor het bereiken van de klimaatdoelen nog veel voordelen te bereiken'.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.