Ads Top

Ziektekostenverzekering in ontwikkelingslanden succesvol

Door de samenwerking tussen Nederlandse bedrijven, universiteiten en de overheid hebben inmiddels meer dan 100.000 mensen in Afrika die dat anders niet hadden kunnen betalen een ziektekostenverzekering. Staatssecretaris Knapen van Buitenlandse Zaken complimenteerde vandaag een aantal publiek-private samenwerkingen voor hun baanbrekende aanpak van de gezondheidszorg in Afrika.
`Ziektekostenverzekeringen zijn cruciaal om mensen toegang te geven tot goede gezondheidszorg. Bovendien leveren ze een belangrijke bijdrage aan een meer structurele aanpak van bijvoorbeeld hiv/aids', aldus staatssecretaris Knapen. De verzekeringen worden mogelijk gemaakt door financiering van het Health Insurance Fund (HIF) door het ministerie van Buitenlandse Zaken. Een aantal Nederlandse bedrijven (Aegon, SNS, Achmea, Heineken, Unilever en Shell) heeft parallel hieraan het Investment Fund for Health in Africa (IFHA) opgericht, waarmee zij samen met andere bedrijven en ontwikkelingsbanken investeren in grote Afrikaanse zorgaanbieders.
Naast de voorzitters van het HIF en het IFHA ontving Knapen vandaag de voorzitters van het Medical Credit Fund en Pharm Access International. Uit het Medical Credit Fund kunnen kleine zorgaanbieders als vroedvrouwen en lokale artsen microkredieten krijgen om hun diensten te verbeteren. Pharm Access International begeleidt de organisaties die de programma's in Afrika uitvoeren

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.