Ads Top

Voorwaarden autoverzekeraar Allsecur herschreven

Allsecur heeft als eerste autoverzekeraar zijn polisvoorwaarden volledig op taalniveau B1 herschreven. De polisvoorwaarden zijn nu voor 95% van alle Nederlanders te begrijpen. Daarmee voldoet Allsecur ruimschoots aan wat toezichthouder Autoriteit Financiële Markten (AFM) als leidraad hanteert voor een goed leesbare polis. BureauTaal heeft de voorwaarden getoetst met behulp van Texamen en het predicaat 'taalniveau B1' toegekend.
"Vanuit de historie zijn polisvoorwaarden bevroren schaderegelingdiscussies. 30-40 pagina's voorwaarden in juridische taal is geen uitzondering in de financiële wereld. Allsecur wil juist transparant zijn voor zijn klanten. Niet voor niets zijn we al 3 jaar op rij uitgeroepen tot Beste Keuze Autoverzekering via een onafhankelijke vergelijkingssite. Het herschrijven van onze voorwaarden naar B1 niveau is een logische vervolgstap om nog transparanter te zijn naar onze klanten", aldus Johan Van den Neste, Marketing Manager Allsecur.
"Het is bijzonder dat een autoverzekeraar zijn volledige polisvoorwaarden op taalniveau B1 heeft geschreven", aldus Ingrid Molenaar, senior consultant van BureauTaal. "De meeste voorwaarden zijn op taalniveau C1 geschreven. Dat begrijpt slechts 40% van de lezers. Aanpassen van voorwaarden levert grote strubbelingen op tussen juristen, klantenservice en marketing. Juridisch taalgebruik zou nodig zijn om alle risico's goed te kunnen afdekken. Verzekeraars lopen daar al jaren tegen aan. Allsecur steekt z'n nek uit en laat zien dat voorwaarden op taalniveau B1 juridisch net zo robuust zijn als C1. Een knappe prestatie."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.