Ads Top

Consumptief krediet in Nederland duur betaald

In vergelijking met omliggende landen binnen de Europese Unie, moet in Nederland de hoogste rente worden betaald voor een persoonlijke lening. Het verschil kan oplopen tot bijna 2%, wat voor aanzienlijk hogere maandlasten zorgt.
Uit een vergelijkend onderzoek naar rentestanden in verschillende Europese landen blijkt dat Nederlandse consumenten de hoogste rentevergoeding betalen voor consumptief krediet.
Met een rentestand van gemiddeld 8,8% is Nederland het duurste land, op de voet gevolgd door België met gemiddeld 8,3%. In Frankrijk en Duitsland liggen de rentepercentages voor een persoonlijke lening nog lager. In Frankrijk ligt het gemiddelde op 6,7% en in Duitsland 6,6%. De allerlaagste rente wordt gevraagd in Luxemburg met gemiddeld 5,5%. Het verschil in rente zorgt voor aanzienlijke verschillen in de kosten van een lening, zo liggen de totale kosten van een lening van 15.000 Euro in Nederland bijna 1.400 Euro hoger als dezelfde lening in Luxemburg.
Ondanks steeds verder toenemende Europese harmonisatie kunnen Nederlandse consumenten niet profiteren van de lagere rentestanden in het buitenland. Bijna alle onderzochte kredietverstrekkers bieden hun lage rentes enkel voor bestaande of nieuwe klanten woonachtig in het betreffende land.
Het onderzoek, uitgevoerd in opdracht van het onafhankelijke financiële platform Lening & Geld lenen, is gebaseerd op de aanvraag van een persoonlijke lening van 15.000 Euro met een looptijd van 60 maanden. Er is gekozen voor relatief grotere kredietverstrekkers in de omliggende landen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.