Ads Top

Ontwikkelingsbanken lanceren Corporate Governance richtlijnen

Leiders van meer dan 25 ontwikkelingsbanken, waaronder de Nederlandse ontwikkelingsbank FMO, zullen vandaag het Corporate Governance Development Framework aannemen, een pakket van algemene richtlijnen ter ondersteuning van duurzame economische ontwikkeling in opkomende markten.
Goede corporate governance helpt ondernemingen efficiënter te opereren, kapitaal aan te trekken en zich te beschermen tegen corruptie en mismanagement. Goede corporate governance maakt ondernemingen beter aanspreekbaar en transparanter en het vergroot het vertrouwen van investeerders in publieke en private ondernemingen in ontwikkelingslanden.
De Nederlandse ontwikkelingsbank FMO nam samen met IFC, onderdeel van de Wereldbank, het voortouw in de ontwikkeling van het Framework. Met de ondertekening van het Corporate Governance Development Framework - tijdens de jaarlijkse vergaderingen van de Wereldbank en het IMF - willen de ondertekenaars gehoor geven aan de oproep van de G-20 tot meer samenwerking tussen ontwikkelingsbanken, en tot het realiseren van een aantal belangrijke institutionele hervormingen, die moeten leiden tot verbeterde transparantie, aanspreekbaarheid en goede corporate governance bij de klant. .
Ontwikkelingsbanken financieren bedrijven in de meest uitdagende markten van de wereld, en als zodanig kunnen zij een leidende rol spelen in het bevorderen van goede corporate governance. Het Corporate Governance Development Framework zal de ondertekende banken helpen bij de evaluatie van de risico's en kansen op het gebied van corporate governance bij de bedrijven waarin zij investeren. Het doel van de ondertekenaars is om bewustzijn te creëren, zowel op publiek als privaat niveau, rondom het belang van een goede corporate governance voor duurzame economische ontwikkeling.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.