Ads Top

Rapportcijfers voor 15 Nederlandse spaarbanken

Onder spaarders en bank-consumenten in het algemeen heerst - na de kredietcrisis - grote onrust. Er zijn veel tekenen die daarop wijzen. De grote woede over bonussen is daar één van. Recent werd nog olie op het vuur gegooid door drie topeconomen en een voormalig Rabobank-directeur die Nederlandse grootbankiers typeerden als ‘louche tweedehands autoverkopers’, leden van hetzelfde ‘golfclubje’ en ‘handelaren in gebakken financiële lucht’.
Recent onderzoek (van ING en Nibud) toont aan dat zeker 1 miljoen Nederlandse huishoudens (1 op de 7) op zoek is naar een andere (spaar)bank. Met ruim dertig spaarbanken en rond de 500 spaarvormen is het echter niet eenvoudig een keuze te maken. Als besloten is welke spaarvorm het beste past bij de persoonlijke wensen en omstandigheden, is het - met het oog op spaarrente - nog enigszins eenvoudig de juiste bank te kiezen. Maar als het om de werkwijze van banken gaat is dat moeilijker. In welke sectoren wordt geïnvesteerd, hoe verantwoord zijn investeringen en welke risico’s worden daarmee gelopen?
De eind maart gelanceerde site verhuisjegeld.nl presenteert een uitgebreid rapport, waarin de 15 grootste spaarbanken elk twee rapportcijfers krijgen. Daarmee heeft de Nederlandse spaarder voor het eerst eenvoudige en begrijpelijke overzichten, waarmee hij/zij een verantwoorde bankkeuze kan maken. Dat alles gebaseerd op een zo groot mogelijke hoeveelheid betrouwbare gegevens.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.