Ads Top

Achmea rijdt elektrisch

Deze week nam Achmea voor het vervoer tussen de kernlocaties Apeldoorn en Zeist twee elektrische auto's in gebruik. Zowel in Zeist als Apeldoorn zijn in samenwerking met leasemaatschappij Wagenplan oplaadpalen geplaatst. De auto's worden vooralsnog gebruikt door medewerkers van het facilitaire bedrijf, maar wellicht op termijn ook door medewerkers worden geboekt om zich te verplaatsen tussen de vestigingen.
Met de ingebruikname geeft Achmea invulling aan haar MVO-beleid en de terugdringing van de CO2 uitstoot. Bart Voortman, directeur van Group Facility Services: "Het zijn natuurlijk nu nog maar twee auto's. Maar deze gaan we zoveel mogelijk laten rijden. We snappen dat dit in het grote geheel slechts een kleine bijdrage levert. Maar tegelijk laten we er mee zien dat het voor bepaalde situaties heel goed mogelijk is om over te stappen op elektrisch rijden. Het gaat ons nu vooral om het signaal, maar we maken een duidelijk keuze en zetten hiermee wel degelijk een stap naar milieubewuster rijden."
Voor vervoer tussen Apeldoorn en Zeist zet Achmea twee auto's van het model Mitsubishi I-Miev in. De afgelopen maanden heeft er binnen de verzekeraar een proef plaatsgevonden, waarbij collega's gebruik maakten van de auto's. De proef toonde aan dat medewerkers het erg plezierig vonden om zonder geluid en zeer milieuvriendelijk te reizen. Achmea least de Mitsubishi I-Miev van Wagenplan, vaste leveranciers van alle leaseauto's binnen Achmea. De I-Miev is een van de eerst volledig elektrisch aangedreven auto op de Europese consumentenmarkt. Het CO2 emissiecijfer van de I-Miev is nul.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.