Ads Top

Nederland naar de rechter in Icesave zaak

Hoewel in IJsland vanochtend nog niet alle stemmen geteld waren, heeft minister Jan Kees de Jager (Financiën) al laten weten dat de rechter zich moet uitspreken over de Icesave-zaak met IJsland. In een verklaring via het ANP zegt hij: 'Ik ben zeer teleurgesteld dat het Icesave-akkoord het niet gehaald heeft. Dat is niet goed voor IJsland en ook niet voor Nederland. De tijd van onderhandelen is nu voorbij. IJsland houdt de verplichting ons terug te betalen.' Ook de VVD wil het hard spelen. 'Nederland moet vooral niet meer heronderhandelen en nu de gang naar de rechter maken.'
De gedupeerde spaarders, verenigd in Icesaving, willen dat De Jager de zaak nog deze week voor de rechter brengt.'Verder praten met de IJslanders heeft wat ons betreft volstrekt geen zin,' zegt Gerard van Vliet, woordvoerder van Icesaving.
De Britse staatssecretaris Danny Alexander van Financiën reageerde zondag eveneens teleurgesteld op het nieuws dat de IJslanders opnieuw tegen het Icesaveakkoord hebben gestemd.Ook de Engelsen stappen naar de rechter.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.