Ads Top

Syntrus Achmea doet nieuwe aankopen voor Zorgfonds

Syntrus Achmea heeft twee nieuwe objecten aangekocht ten behoeve van het Zorgfonds, het Achmea Dutch Health Care Property Fund. De pensioenbelegger kocht recent een verpleegcomplex in Apeldoorn en een project met intramurale zorgwoningen in Amsterdam.
Met deze aankopen laat Syntrus Achmea zien dat door de sterk toenemende en veranderende zorgvraag als gevolg van vergrijzing en individualisering van de zorgbehoefte, een serieuze markt is ontstaan waar consumenten, pensioenfondsen en zorgaanbieders elkaar kunnen vinden. Aan de Terwoldseweg in Apeldoorn wordt een nieuw gebouwencomplex voor de zorg ontwikkeld. De huurder Zorggroep Apeldoorn en omstreken (ZGA e.o) gaat in drie van deze gebouwen zorg verlenen. Er komen 8 plaatsen voor kleinschalig wonen psychogeriatrie, 12 appartementen voor echtparen waarvan één van de partners een zorgindicatie heeft en 36 seniorenappartementen waar ZGA e.o. verzorgingshuiszorg zal leveren. Naar verwachting zullen de eerste bewoners begin 2012 hun intrek kunnen nemen in het nieuwe complex.
Dit gebouwencomplex maakt onderdeel uit van het plan 'Het Boerenerf'. Het Boerenerf is een groen en landelijk opgezet zorgproject. Het object wordt in zijn geheel langdurig (20 jaar) gehuurd en geëxploiteerd door Zorggroep Apeldoorn. Op 2 november jl. is onder grote belangstelling de bouw van Het Boerenerf officieel van start gegaan. Het nieuwe zorgcomplex in Amsterdam bestaat uit 36 intramurale zorgwoningen met 20 parkeerplaatsen en biedt ruimte voor senioren en mensen met een (verstandelijke) beperking of dementie. De appartementen zijn onderdeel van het grootschaliger ontwikkelingsplan De Banne in Amsterdam Noord waar wonen en werken zijn gecombineerd. Ook is een sportvoorziening aanwezig. De zorgunits en bijbehorende parkeerplaatsen zijn langjarig verhuurd (20 jaar) aan Cordaan.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.