Ads Top

Menzis groeit 25.000 verzekerden

Internetlabel AnderZorg maakt voor het tweede jaar op rij een flinke groei door. Het label zag de omvang van de portefeuille groeien met bijna 50%. Azivo laat in de Haagse regio ook een positief resultaat zien. Het Menzis label laat een lichte daling zien. Totaal komt het Menzis concern op ruim 2,1 miljoen klanten uit. Een groei van 1.1%.
De groei van het label AnderZorg bevestigt de populariteit van goedkopere internet verzekeringen. Door de economisch onzekere tijden en de premiestijgingen dit jaar lijkt de klant bewuster te kiezen. Vorig jaar groeide AnderZorg nog met 40%. Dit jaar bedraagt de groei maar liefst 50%. De portefeuille telt nu een kleine 200.000 verzekerden. Daarmee heeft AnderZorg haar positie als marktleider op het gebied van internet verzekeringen verstevigd. Het aantal overstappers is dit jaar groter als vorig jaar. Menzis zag een instroom van ruim 7% nieuwe verzekerden en een uitstroom van 6%.
Menzis wil voor klanten veel meer zijn dan alleen de rekeningbetaler. Klanten en patiëntenverenigingen hebben invloed op het beleid en worden actief betrokken bij het inkopen van kwalitatief goede zorg. Inmiddels zitten er meer dan 2.000 klanten in het Menzis klantenpanel. Die leveren daarbij een actieve bijdrage aan het beleid en productontwikkeling van Menzis. Zorgaanbieders die de beste en meest patiëntgerichte zorg bieden, worden beloond met het Topzorg predikaat. We wijzen klanten de weg naar de beste zorg, maar we sturen of dwingen ze niet. Keuzevrijheid van de klant staat altijd voorop.
Menzis gaat niet voor de makkelijkste weg en de korte termijn winst. Immers Menzis heeft geen winstoogmerk. Menzis heeft de verantwoordelijkheid om kwalitatief goede zorg voor iedereen betaalbaar en toegankelijk te houden. Maatschappelijk betrokken, sociaal verantwoord, duurzaam en vooral menselijk zijn de basisbegrippen van het Menzis-beleid. Daarom hebben we geen acceptatie beperkingen en kiezen we bewust voor complete verzekeringspakketten. Menzis kiest naast zakelijke collectiviteiten ook voor de samenwerking met partners met een maatschappelijk karakter zoals Natuurmonumenten, met gemeenten op het gebied van sociale minima en met mantelzorgorganisaties zoals Mezzo.
Links:

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.