Ads Top

MoneYou introduceert 'Social Sparen' in Nederland

De online financiële dienstverlener MoneYou introduceert als eerste 'Social Sparen' in Nederland. De nieuwe SpaarApp biedt de mogelijkheid om via social media als Twitter en Facebook samen met familie en vrienden te sparen voor een specifiek doel, zoals een wereldreis, een goed doel of de eerste auto. "Het traditionele sparen gaat in de toekomst veranderen", licht Frank Verkerk, Algemeen Directeur bij MoneYou, toe. "Doelsparen is binnen de klantenkring van MoneYou steeds populairder aan het worden. Nu gaan we met de introductie van 'Social Sparen' een stap verder dan anderen. Een handige oplossing wanneer je samen voor een doel spaart. Wij geloven dat social media in de toekomst steeds vaker geïntegreerd zullen worden in financiële producten".
Met de introductie van 'Social Sparen' integreert MoneYou de ontwikkelingen van mobiel sparen en social media. Op deze manier kunnen consumenten binnen social netwerken als Twitter, Hyves of Facebook aangeven welk spaardoel ze hebben en wanneer het doel bereikt wordt. Vrienden of volgers kunnen vervolgens op de hoogte gehouden worden van het spaardoel of zelf een bedrag doneren. Deze ontwikkeling is in Amerika al zeer populair bij spaarders en MoneYou verwacht dat Nederlandse consumenten hier in de toekomst ook meer gebruik van zullen maken.
"Uit een recent Amerikaans onderzoek van Boston College is gebleken dat men 6 procent meer spaart als consumenten bewust sparen voor een doel en hier aan herinnerd worden", weet Verkerk. "Bijvoorbeeld via een sms of e-mail. Via deze MoneYou SpaarApp is het mogelijk om zulke herinneringen zelf in te bouwen. En door de integratie met social media kunnen moderne consumenten dus gemakkelijker sparen. Alleen, of met vrienden voor bijvoorbeeld een huwelijksreis", aldus Verkerk
Met de vernieuwde applicatie kan volledig papierloos een spaarrekening worden aangevraagd, is het mogelijk om namen en foto's van spaardoelen toe te voegen en kunnen vrienden en familie via social media opgeroepen worden om te helpen sparen. Deze kunnen ook direct een bedrag storten op de doelspaarrekening. Daarnaast is het mogelijk om met de rentestand en de maandelijkse bedragen uit te rekenen wanneer een spaardoel bereikt is. Hierdoor is het nieuwe doelsparen via de iPhone niet alleen efficiënter, maar ook leuker. MoneYou is de eerste financiële dienstverlener die deze mogelijkheden mobiel aanbiedt. Over een aantal dagen zal deze functionaliteit ook beschikbaar zijn op de SpaarApp voor de iPad.
Verkerk: "Op dit moment biedt MoneYou mobiele applicaties voor zowel sparen, beleggen als lenen. Het succes van deze Apps en de feedback van onze klanten, heeft ervoor gezorgd dat we op dit gebied willen blijven ontwikkelen. In de toekomst wordt bankieren meer en meer 'mobiel'. MoneYou wilt daar al klaar voor zijn en haar klanten de mogelijkheid bieden de financiën via de mobiel te regelen."

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.