Ads Top

President IJsland niet akkoord met Icesave verdrag

Er komt wederom een referendum over het Icesave verdrag. De IJslandse president Olafur Grimsonn heeft zondag laten weten dat hij niet zijn handtekening zal plaatsen onder het akkoord dat het IJslandse parlement was overeengekomen.

Het is de tweede keer dat Grimsson zijn veto uitspreekt over een akkoord over Icesave. Vorig jaar verwierp de IJslandse bevolking het toenmalige verdrag, dat veel ongunstiger was voor de bevolking. Het nieuwe verdrag ging uit van een vaste rente van 3,0 procent. IJsland zou in juli 2016 met betalen beginnen en moest daarmee voor 2046 klaar zijn.

Op een persconferentie heeft Grimsonn drie redenen voor zijn besluit genoemd. In het parlement is door vier partijen aangedrongen op een referendum. Meer dan 40.000 IJslanders hebben een petitie tegen het verdrag ondertekend en een meerderheid van de bevolking heeft aangegeven dat men hierover zelf een stem wil uitbrengen.

1 opmerking:

  1. Capital Lending and Mortgage Group offer Business Financing,loans to suit your business plan. Get quick & easy access to the funding you need now,Get the financing you need to help your business grow Quickly. Apply Now, Quick and Hassle Free Process, Free Paperwork Assistance, Safe and Secure Transaction. Flexible Repayment. Quick Approval. Highlights: Providing Flexible Cash Email: capitallendinghelpdesk@gmail.com
    Whats App: +91 9108256518

    BeantwoordenVerwijderen

Mogelijk gemaakt door Blogger.