Ads Top

Kort banknieuws

Investeerders Barclays willen kleinere bank 

Grote investeerders in de Britse bank Barclays eisen na het vertrek van topman Bob Diamond een verkleining van zijn investmentdivisie. De bank zou zich uit Aziatisch en Europees waardepapier moeten terugtrekken.

Hoogleraar: Derivaten niet nieuw

Berichten dat een nutsbedrijf en verschillende onderwijsinstellingen derivaten hebben uitstaan, leidden vorige week tot ophef. Door de fraudezaak bij woningcorporatie Vestia is dit financiële product in een kwaad daglicht komen te staan. Volgens Joost Driessen, hoogleraar in derivaten aan Tilburg University, is dat echter onterecht.

Centrale banken komende week in hoofdrol

De Federal Reserve en de Europese Centrale Bank (ECB) zullen in de komende week hun stempel drukken op de beurshandel. Beleggers rekenen er op dat de centrale banken met maatregelen komen om economische groei aan te jagen en, in het geval van de ECB, met ingrepen om de schuldencrisis te bedwingen.

Euronext ziet ook particuliere belegger vertrekken

ING gaat de aandelenorders van zijn haar particuliere klanten niet meer via de Amsterdamse beurs verhandelen. In plaats daarvan gaan de orders rechtstreeks naar Equiduct, een elektronische handelsbeurs die eigendom is van het Amerikaanse effectenhuis Citadel.

Ook RBS verwacht Libor-boete

Ook Royal Bank of Scotland (RBS) verwacht een flinke boete in de internationale Libor-fraudezaak. Dat zei RBS-topman Stephen Hester maandag tegen de Britse krant The Guardian.
 

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.