Ads Top

Prijsverschil bij motorverzekeringen enorm

Bij het afsluiten van een motorverzekering is het verstandig om vooraf goed te vergelijken, uit onderzoek van Premie.nl blijkt namelijk, dat door te vergelijken een besparing tot 3575 euro mogelijk is. Premie.nl heeft onderzoek gedaan naar de motorverzekeringen van 19 maatschappijen, en kwam hierbij tot bovenstaande conclusie.
Een 46-jarige bestuurder uit Hendrik Ido Ambacht die zijn Harley-Davidson all risk wilt verzekeren, betaalt bij Harley-Davidson Insurance € 755,78 per jaar, terwijl hij voor een vergelijkbare verzekering bij Centraal Beheer een bedrag van € 4.330,86 per jaar moet neertellen. Dit is ruim 5,5 keer zoveel! Het prijsverschil tussen beide maatschappijen komt onder meer doordat Harley-Davidson Insurance alléén verzekeringen behandeld voor de merken Harley-Davidson en Buell. Uit onderzoek kwam tevens naar voren dat, in bepaalde gevallen, de duurste motorverzekering 6,5 keer duurder is dan de goedkoopste motorverzekering.
Omdat niet alle motorverzekeringen even goed bij je situatie passen, is het raadzaam om je, vóór je een motor koopt, goed te oriënteren op de premies en voorwaarden van motorverzekeringen. Meestal biedt een dealer bij de aanschaf van een motor een verzekering aan. Je bent niet verplicht hier op in te gaan. Soms zijn die premies niet gunstig. Vraag wel altijd of de verzekeringspremie inclusief 9,7% assurantiebelasting is, en neem de papieren en voorwaarden mee naar huis om een goede prijsvergelijking te maken.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.