Ads Top

ViVa! Zorggroep gaat in beroep tegen besluit NMa

ViVa! Zorggroep gaat bij de rechter in beroep tegen de conclusies en het besluit van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). 

NMa vindt dat ViVa! Zorggroep afspraken heeft gemaakt met Zorgbalans over geografische verdeling van de markt voor thuiszorg, en dat zij hiermee in strijd heeft gehandeld met de Mededingingswet. Daarom legt de NMa een boete op aan ViVa! Zorggroep en Zorgbalans.

ViVa! Zorggroep is het fundamenteel oneens met de conclusies van de NMa. 'Om goede zorg te kunnen verlenen, moeten wij kunnen samenwerken met andere zorgpartijen. Dat betekent dat je ook afspraken met elkaar moet kunnen maken: wie doet wat, wanneer, waar en voor wie? Dankzij onze nauwe samenwerking met andere zorginstellingen, waaronder Zorgbalans, kunnen wij alle noodzakelijke zorg en dienstverlening binnen handbereik van onze cliënten brengen - een uitdrukkelijke wens van de toenmalige staatssecretaris van Volksgezondheid, Jet Bussemaker. De samenwerking met Zorgbalans belette ons op geen enkele wijze om in elkaars werkgebied actief te zijn en in de praktijk zijn we dat ook.'

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.