Ads Top

Vereniging Eigen Huis: behoud renteaftrek goed voor woningmarkt

Het behoud van de hypotheekrenteaftrek geeft een sterke impuls aan de woningmarkt. Dat stelt Vereniging Eigen Huis op basis van een actuele flitspeiling door onderzoeksbureau Intomart.

Door het veiligstellen van de renteaftrek zeggen ruim 150.000 twijfelende huizenkijkers dat ze het komende jaar alsnog een huis gaan kopen. De animo om een huis te kopen zou volgens dezelfde peiling nog veel verder toenemen als het kabinet de overdrachtsbelasting had gehalveerd.

Vereniging Eigen Huis is blij dat de beoogde coalitie de onzekerheid over de renteaftrek wegneemt. In deze economisch moeilijke tijden draagt dit besluit bij aan het voor de woningmarkt zo belangrijke herstel van vertrouwen. Voor veel huishoudens is de renteaftrek van groot belang voor de betaalbaarheid van hun woonlasten. De vereniging is blij met de mogelijkheden om op lokaal niveau meer te huizen te bouwen die aansluiten op de woonbehoefte van mensen. Teleurgesteld is de vereniging dat het beoogde kabinet geen aanzet geeft om de structurele crisis op de woningmarkt fundamenteel aan te pakken. Vereniging Eigen Huis zal hierop blijven aandringen.

Geen opmerkingen:

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.

Mogelijk gemaakt door Blogger.